Maškare, maškare, navihane … pisane kot rožice … so prepevali otroci in se zabavali ob pustnih norčijah. Na veseli pust smo se pripravljali ves mesec februar. Otroci so od doma prinašali svoja pustna oblačila, se šemili, plesali in rajali ob zabavni pustni glasbi. Vzgojiteljice smo skupaj z otroki pripravile pustne kotičke, kjer so otroci neizmerno uživali, saj so si izmenjevali kostume med seboj.

Nastopil je tudi dan pustnega rajanja v telovadnici. V 1. oddelku so se otroci spremenili v PIKAPOLONICE. »Suknjica rdeča, nekaj črnih pik, res nisem velika kot sosedov bik«, so prepevali, pesmica je zadonela po telovadnici in pikapolonice so zaplesale svoj ples. 2. oddelek se je oblekel v ČRNEGA KOSA. Otroci so peli in plesali ob pesmici in razprostirali svoja krila. Otroci 3. oddelka so se oblekli v prikupne SNEŽAKE, ki so se bali sonca. Ob pesmici Snežko, snežak so postali junaki s piskrčkom na glavi in metlico v rokah. Vsi upamo, da so pregnali zimo in da kmalu posije toplo sonce, ki pa je tokrat na plan privabilo tudi otroke 4. oddelka, ki so se našemili v strašne in manj strašne LEVČKE. Predstavili so se ob glasbi iz filma Levji kralj. Na oder pa so pridrveli MOTORISTI 5. oddelka, ki so zaplesali ob pesmici Moja štirka in dirkali po odru sem in tja. Ole , majole, kili, kili, kili bum, bum,bum … so prepevali INDIJANCI iz 6. oddelka in se predstavili s petjem in plesom.

Pustni čas nam je prinesel obilo zabave, plesa, rajanja, seveda pa smo se ta dan posladkali tudi s slastnimi krofi. Vsi upamo, da smo pregnali zimo in da se lahko veselimo novih dogodivščin ter prihoda pomladi.

Dostopnost