V mesecu februarju je bilo v vrtcu zelo veselo. Pripravljali smo se za pustovanje, se šemili, oblačili v pustne kostume v igralnicah smo si uredili pustne kotičke. Od doma so otroci prinašali svoje pustne kostume in tako so se lahko vsak dan spremenili v kaj drugega. V vrtcu smo si vsi skupaj pripravili pustno rajanje ob veseli in poskočni glasbi.

Tudi ostale dejavnosti so potekale sproščeno v pustnem vzdušju. Otroci so si skupaj z vzgojiteljicami izdelovali skupinske pustne maske, za pustovanje v telovadnici. Vsak oddelek je pripravil tudi predstavitev in krajši nastop za ostale otroke. Pustovanja so se udeležili tudi zunanji obiskovalci (starši, babice, dedki, bratci, sestrice, …). Bilo je čudovito!

Ravno v tednu pustnih norčij, pa je v vrtcu potekalo tudi zimovanje na Arehu, katerega se je udeležilo 19 predšolskih otrok, ki so se seznanili s tehnikami smučanja in se naučili že prvih zavojev. Tudi na Arehu so si otroci, skupaj z vzgojiteljicami, organizirali pustovanje in še veliko ostalih družabnih aktivnosti.

Slike pust

Slike Areh

Dostopnost