Otroci so ustvarjali in uživali v kuhanju in pripravljanju različnih napitkov, jedi, namazov, sladic in še marsikaj drugega. Tako smo po oddelkih pripravljali jabolčno čežano, medeni namaz, skuhali Ježkovo marmelado, naredili sadno kašo s piškoti, bananin napitek, si iztisnili svež pomarančni sok in skuhali domač čaj. Otrokom je bilo najbolj zanimivo sodelovati in pomagati pri pripravah jedi – bili so vključeni v vsak korak priprave in tako so s še večjim veseljem okušali, jedli in popili to, kar so sami pripravili.
Tretji petek v mesecu novembru pa smo tudi pri nas obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Že prej smo ustvarjali, ta dan pa smo si pripravili posebne pogrinjke, okrasili mize in uživali v domačih dobrotah. Na naših mizah so bili maslo, med, kruh, mleko in jabolko. Vse sestavine zajtrka smo že čez teden spoznavali s pomočjo slik, pogovor in z ogledi projekcij. Otroci so jih dodobra spoznali in se seznanili od kod jih sploh dobimo, kje zrastejo, kako nastanejo. Obiskali so nas tudi domači čebelarji, ki so nam predstavili življenje čebel, spoznali smo čebelje izdelke in se oblekli v čebelarsko obleko. Po vrtcu je bilo slišati še Slakovo pesem Čebelar, ob kateri smo skupaj zaplesali. Že čez teden pa smo se sprehodili do bližnjih čebelnjakov in si ogledali, kje živijo čebele in kam gre čebelar po med.
Manjkala pa ni niti igra v kuharskem kotičku – tam so se najbolj sprostili najmlajši otroci. Tako so s kuharjem medvedkom drug za drugega in za dojenčke kuhali in mešali, jih hranili in polnili lončke ter krožnike z najrazličnejšo hrano iz kotička. Mmm, kako je bilo vse okusno.