V mesecu maju smo v vrtcu končno dočakali toplejše dni ter kratke hlače in majčke. Spoznavali smo domače živali – zajčka (ga hranili, božali, …), kokoš, pajka in travniške živali- polži, gosenice, kobilice, pikapolonice. Vse smo z zanimanjem opazovali tako v naravi kot v igralnicah. Skrbeli smo tudi za naše rastline v visokih gredah in prepoznavali travniške cvetlice. Izdelovali smo tudi pajkove mreže in si ogledali polžje tekmovanje.

Veliko smo govorili tudi o žogah in spoznavali športe z žogo, se igrali različne igre z žogo. Obiskala sta nas tudi nogometaša in za nas pripravila zanimivo vadbeno uro. Spoznavali smo tudi nožni klavir in nanj poskušali igrati.

Tudi taborniki smo bili ta mesec, poimenovali smo se Murenčki. Pogosto smo odhajali v gozd, kjer smo se igrali taborniške igre, med drugim smo z usti lovili penice, ob robu gozda smo si jih tudi spekli na tabornem ognju. En dan smo tudi prenočili v našem vrtcu.

Prisluhnili smo tudi pravljici Piščanček Pik in z lutkami poustvarjali po vsebini zgodbe, tudi igre v razsipnem kotičku z mivko so bile zelo zanimive. Z raziskovalnimi igrami smo prišli do novih spoznanj.

Veliko smo bivali zunaj,na svežem zraku in toplem soncu, ob koncu meseca pa smo obeležili tudi Dan Sonca in izvedli Ciciveselošolski dan.

Plavalni tečaj za vse predšolske otroke

Od 22.5.2023 do 26.5.2023 smo v vrtcu izvedli plavalni tečaj za vse predšolske otroke. Tečaja se je udeležilo 32 otrok. Cilj plavalnega tečaja je bil prilagoditev otrok na vodo, to so tudi vsi uspešno osvojili, nekateri med njimi pa so se že naučili tudi plavati. Skozi plavalne veščine smo otroke vodile vzgojiteljice – vaditeljice plavanja. Vsi otroci so po zaključenem plavalnem tečaju osvojili tudi zaslužene medalje, katerih so se zelo razveselili. Plavalni tečaj je potekal v sklopu projekta Mali sonček. 

Dostopnost