V 3. oddelku se v mesecu maju pogovarjamo o igrah in športih z žogo in prav vsak otrok si je v skupino prinesel tudi svojo žogo.

Za otroke sva tako pripravili zelo zanimiv dan in medse povabili člana domačega NK Mons Claudius. Obiskala sta nas nogometaša David in Niko, s katerima je stekel prijeten pogovor o nogometu, dresih, obutvi, številu igralcev, piščalki, ki jo ima sodnik, o delu trenerja ter o zmagah in porazih na nogometnih tekmah. Skupaj smo ugotovili, da vedno res ne gre zmagati in da nam takrat ni potrebno biti slabe volje, saj je kmalu na sporedu že nova tekma in nova priložnost biti najboljši.

Najbolj pa smo se veselili gibalne urice z Davidom in Nikom. Odpravili smo se v telovadnico, kjer so nas že čakali potrebni rekviziti, vsak otrok pa ni pozabil niti svoje žoge. Nogometaša sta otroke najprej ogrela z gibalno igrico, nato pa so sledile spretnostne naloge z žogo, ki smo jih prilagodili starejšim in mlajšim otrokom. Na koncu je vsak otrok z njuno pomočjo tudi ciljal v gol in prav vsi so se veselili zadetka. Otrokom je druženje bilo zelo všeč in nekateri so že znali povedati, da bodo tudi oni nekoč igrali nogomet, saj je vendar primeren za vse – tako dečke, kot deklice.

 

Dostopnost