Otroci iz oranžne igralnice vrtca Rogatec so sredi maja končno dočakali popoldne brez padavin. Kaj hitro smo ga strokovne delavke izkoristile za pripravo prav posebnih taborniških dogodivščin – priprava in prižig ognja ob pomoči gasilcev, peka hrenovk na taborniškem ognju, iskanje skritega zaklada in nato kino ter nočitev v vrtcu.

Po uvodnem taborniškem pozdravu in pripevanju himne se je mimo vrtca pripeljal velik gasilski avto, ki je naznanjal odhod na prosto, kjer so mali taborniki gasilcema pomagali pripraviti taborniški ogenj. Preden pa je le-ta bil nared za peko hrenovk, so se otroci morali podati še na lov za skritim zakladom. Najti zaklad ni bilo tako enostavno; taborniki so morali spremljati pot na zemljevidu, slediti navodilom ter po poti opraviti še taborniške naloge – si nadeti taborniške rutice, se naučiti narediti kavbojski vozel in se s pomočjo reševalca podučiti nekaj osnov nudenja prve pomoči. Ker so vse naloge opravili uspešno, so namig o tem, da se zaklad skriva na vrhu razglednega stolpa, vzeli zelo resno in brž oddrveli proti cilju. Vsi so složno sodelovali pri iskanju in kaj hitro skriti zaklad za enim izmed dreves tudi uspešno našli. Navdušenje je bilo nepopisno, kajti prislužili so si vsak svojo taborniško značko, pa tudi brez manjšega posladka ni šlo. Po opravljeni nalogi so se s hitrim korakom odpravili nazaj v dolino, kjer so hrenovke in taborniški ogenj že bili nared. Nihče izmed otrok se pečeni hrenovki ni mogel upreti, celo prijateljsko so jih med sabo delili, med tem ko so čakali, da so si otroci spekli vsak svojo hrenovko.

S polnimi trebuščki so otroci nato bili pripravljeni še na nekaj taborniških iger, ki jih je prekinilo glasbeno presenečenje. Pravi taborniki seveda tudi mimo glasbe ne morejo, zato so ob spremljavi harmonike in klarineta še peli in plesali. Ob dobri glasbi so pozabili na čas…

Mrak je pričel padati na zemljo, zato smo na plano dali svetilke, ki so nam na poti do vrtca še kako prav prišle. V topli igralnici smo si privoščili še konkretno večerjo, nato pa skok v pižame. Sledilo je še mini kino, kjer tudi na pokovko nismo pozabili.

Polni novih vtisov in doživetij so otroci nato sladko zaspali – verjamemo, da jim bo tovrstno doživetje za vedno ostalo v lepem spominu.

 

 

 

Dostopnost