Mesec december je poln prazničnih luči, okraskov, vonja po cimetu in piškotih, vsi smo v pričakovanju praznikov in prazničnega vzdušja.

Vsak oddelek si je ustvaril svoj praznični december in vsi otroci so uživali. Ni manjkalo lučk, okraševanja smrečice in igralnic, pa branje pravljic in zgodb s praznično vsebino. Veliko smo ustvarjali iz papirja, kartona, bleščečega papirja, slikali in ustvarjali z barvami, ovijali škatlice v papir, jih kasneje odvijali, trgali. Posejali smo si božično žito, naredili eko papirnato smreko, imeli čajanko in se igrali s smrekovimi vejami in storži

 

Skozi celoten mesec smo veliko stiskali, gnetli, valjali, pekli. Kaj mislite česa? Piškote seveda, a niso bili edini. Imeli smo tudi slano testo in plastelin iz katerega smo si izdelali praznične okraske in odtiskovali z modelčki. Pa še nekaj je zadišalo po vrtcu; ena skupina otrok je pekla slastne kokice, prav vsi pa smo si v tem mesecu ogledali kakšno božično-novoletno risanko.

Lahko bi rekli, da smo imeli tudi mini silvestrovanje. Zadnji dan pred počitnicami, smo imeli slavnostno kosilo. Po zajtrku smo si urejali frizure, sledile so praznične igre in ples ob otroški in zabavni glasbi, vse skupaj pa smo zaključili s kosilom. Združili smo mize, pripravili slavnostni pogrinjek, prižgali lučke in svečke in nazdravili z otroško penino. SREČNO NOVO LETO!

Dostopnost