Zadnji petek v mesecu avgustu smo v vseh oddelkih vrtca izvedli spoznavni dan, da so se lahko otroci med seboj spoznali, spoznali so tudi svoji vzgojiteljici in oddelek, v katerem bodo bivali v novem šolskem letu.

Nato se je poletje počasi poslovilo in v vrtcu smo obeležili prvi jesenski dan. Tetka jesen nas je obiskala in prinesla ogromno jesenskih plodov. Otroci so jih spoznavali, tipali, razvrščali, iz njih izdelovali izdelke, z njimi rokovali in jih okušali. Nekaj otrok se je odpravilo na jesenski izlet, kjer so opazovali lepote jesenskega gozda, barvnega listja, ter drobnih živalic. Tudi jesenske delavnice na igrišču vrtca so bile zanimive, saj so otroci iz oluščene koruze izdelovali izdelke, se igrali jesenski spomin in postavljali tetko jesen iz buč in koruznice. Otroci starejših oddelkov pa so v gozdu izvedli razgibavanje, ter tekmovalne igre v poskokih in teku. Veliko je bilo tudi likovnega ustvarjanja z različnimi materiali in barvami.

Obeležili smo tudi dan slovenskega športa, vsi otroci smo bili ta dan gibalno aktivni. Nekateri so pripeljali svoja kolesa, skiroje, poganjalce, nekaj otrok se je sproščalo pri konjušnici, kjer so hodili s hoduljami, podirali plastenke z žogo in pridobivali spretnosti z žogo. Tudi na vrteških igriščih je bilo ta dan veselo, saj so se otroci sproščali na igralih, izvajali poligone in se igrali s padalom.

V mesecu septembru smo v vrtcu izvedli tudi začetni tečaj rolanja za starejše otroke,  v okviru projekta Mali sonček.