V mesecu maju smo v sodelovanju z Muzejem na prostem Rogatec, v vseh oddelkih našega vrtca obujali spomine na čase naših babic in dedkov in sicer skozi vsebine z naslovom Z IGRO DO DEDIŠČINE.

Vse dejavnosti, ki so se tesno prepletale z vsemi področji kurikula, smo obogatili in dodali pridih starih časov. Z obiskom Muzeja na prostem Rogatec so si otroci še bolj približali stare čase in takratno življenje, igro, ples, zabavo, … Na obisku v Muzeju na prostem Rogatec, so nam predstavili muzej, vsa muzejska poslopja, življenje in delo v tistem času, otroci pa so si v glasbeni delavnici izdelali tudi svoj instrument – nunalco. Na različne načine smo skupaj z otroki upodabljali tudi simbol Muzeja na prostem Rogatec – ROZETO.  Otroke v vrtcu Dobovec je obiskala gospa Nives iz Muzeja na prostem Rogatec in jim približala muzejske vsebine kar v vrtcu.

Igrali smo se igre slepe miši, gnilo jajce, ali je kaj trden most?, slikali smo hiše in posamezna poslopja iz Muzeja na prostem Rogatec, plesali različne ljudske plese, se igrali z naravnimi materiali, izdelali čutno pot, hodili s hoduljami, se igrali družabne igre, se igrali s starimi igračami naših babic, pekli žulike, od doma smo prinašali napisane pesmice, izštevanke, zbadljivke, uganke pregovore, ki so nam jih povedale naše babice, se jih nekaj tudi naučili, skratka uživali smo v vsakem trenutku in se imeli lepo.